ASTAXANTIN - a legerősebb antioxidáns

ASTAXANTIN - a legerősebb antioxidáns

ASTAXANTIN - a legerősebb antioxidáns

9 570 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez
A vásárlás után járó pontok: 96 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

ASTAXANTHIN
Természetes antioxidáns, a sejtek védelme az oxidatív stressztől

A napjainkban a legerősebb természetes antioxidáns, mely a veszélyes szabad gyököket semmisíti meg.

Már 4 mg astaxantin naponta, olyan eredményekhez vezethet, mely egész sor civilizációs betegség előtt tud megvédeni.

Hatása széleskörű:

  • lassítja a szervezet öregedését
  • erősíti az agy funkcióit
  • javítja a bőr állagát és minőségét
  • javítja a látást
  • csökkenti a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát
  • gyulladáscsökkentő
  • erősíti az immunrendszert
  • a férfi nemzőképességet

Segítség a sportolók számára is, ahol növeli a teljesítményt,  az erőt, és az állóképességet, s csökkenti a fáradtságot.

Astaxantin hatását több tudományos kutatás támasztja alá.

 

Használat: 1 db kapszula naponta evés közben

1 db kapszula Napi adag NRV
620 mg 1  db kapszula
Astaxantin 4,0 mg 4,0 mg nincs meghat.
E vitamin 14,9 mg 14,9 mg 124,2%
Olívaolaj extra szűz 297,7 mg 297,7 mg  nincs meghat.

 

Tartalom: 60 db kapszula 

Összetétel:  kapszula tartalma: Asthaxantin Algastin® formában (természetes 5% Asthaxantin oleoresin), D-α-tokoferol, hidegen sajtolt olívaolaj
Kapszula: zselatin kapszula, glicerin, vasoxid 

 

 

Mi az az oxidatív stressz, és a szabad gyökök?

 

"A szabad gyökök olyan atomok, molekulák vagy ionok, amelyek egy vagy több párosítatlan vegyértékelektronnal rendelkeznek. A külső atompályán lévő, egyedülálló elektronok miatt igen nagy reakciókészséggel és rövid élettartammal bírnak.[1] A gyakorlatban a szabad gyökök gyakran olyan oxigén-, nitrogén-, kén- vagy szénközpontú molekulákat, illetve molekularészleteket jelentenek, amelyek elektronszerzés céljából nagyon gyorsan kémiai reakcióba lépnek más vegyületekkel.[2] Ez a folyamat végeredményben ahhoz vezet, hogy a célmolekula struktúrájában és funkciójában változást okoznak.[3] Hatásukat akár az élő sejtek anyagain is kifejthetik, melynek jelentős élettani következményei lehetnek.

A szabad gyökök az élő szervezetben olyan redoxi kaszkádrendszert indíthatnak meg, amely károsítja a fehérjéket, a nukleinsavakat és a lipideket.[4] Károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy az adott szervezet ép sejtjeiből is igyekeznek elvonni a szükséges elektront. Sejtrongáló (DNS-rongáló) tevékenységük miatt sejtméregnek is nevezik a szabad gyököket.[5] Nevezetes példa a hidroxilgyök (HO•) molekulája, amely egy hidrogénnel kevesebbet tartalmaz a vízmolekulához képest, és az oxigénjéhez egy szabad vegyérték kapcsolódik.

A:B  A + B szabad gyök

A:B  A+: + B- ion

A szabad gyökök szerepének megértése forradalmat jelentett az orvostudományban, és alapjaiban változtatta meg a betegségek kialakulásával és kezelésével kapcsolatos felfogásunkat.[6] A szabad gyökök okozta ártalmak kutatása az orvostudomány gyorsan fejlődő területe.[7] Az élő szervezetben élettani körülmények között is keletkeznek, de bejuthatnak külső környezetből is, élelmiszerekkel (avasodás a legismertebb oxidációs folyamat), belégzéssel vagy a bőrön keresztül. A káros szabad gyökök jelentős részét a szervezetünk képes eliminálni. A védelmi mechanizmusok enzimes és nem enzimes elemek összefüggő rendszeréből állnak, ám ezek sok esetben elégtelenek. Számos tudományos felismerés igazolja a szabad gyökök közvetlen vagy közvetett hatását a szignáltranszdukcióra.[8] A szervezet redox-homeosztázisát bonyolult, érzékeny rendszer biztosítja, amelyben külső és belső tényezők egyaránt szerepet kapnak. Az élő szervezet működésének feltétele a szabad gyök–antioxidáns egyensúly, amely nélkülözhetetlen a sejtproliferáció és az apoptotikus sejtpusztulás szigorú kontrolljához.

Számos krónikus betegség kialakulásában jelentős szerepe van a szabad gyök–antioxidáns egyensúly eltolódásának, így pl.: daganatos betegségekben, immunrendszerrel kapcsolatos elváltozásokban, zsírmájban, epekőbetegségben, gyulladásos bélbetegségekben, vastagbél-rákban.[9] Számos betegség patofiziológiájában feltételezik a szabad gyökök és az általuk okozott oxidatív stressz szerepét,[10] azonban e folyamatoknak pontosabb megismerése, annak eldöntése, hogy az oxidatív stressz oka vagy következménye az egyes betegségeknek, még ma is a kutatás tárgya.[11] Ezekben betegségekben a természetes antioxidáns védekezés csökkenését mutatták ki. A kutatók felvetették, hogy a természetes antioxidáns anyagok pótlásával esetleg az oxidatív károsodás csökkenthető, és ezzel a betegségek progressziója késleltethető.[12]"

 

Forrás: wikipedia

 

 

 

 

Étrend-kiegészítő. Nem helyettesíti a sokrétű és egészséges táplálkozást. Nem ajánlott terhes vagy szoptató nőknek. Gyermekek előtt zárva tartandó.

ó.

Adatok
Cikkszám
60291
Tömeg
200 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!