YLANG-YLANG ILLÓOLAJ 100%

YLANG-YLANG ILLÓOLAJ 100%

YLANG-YLANG ILLÓOLAJ 100%

2 972 Ft
Comparison
To Favourites
Bonus point : 24 Ft
Recommend
Print
Question about the product
Details

Ylang-ylang vagy ilang-ilang 100% természetes illóolaj.


Az ylang ylang trópusi fa, mely Dél-Ázsiából származik (Fülöp-szigetek, Indonézia). Vulkanikus talajon nő, ezért olyan erős az illata, arómája. A fa 10 m-től egészen 30 m-ig lehet magas. A virága nagy és csillogó, hasonlít az orchideára. A virágok eleinte zöldek és illat nélküliek, kb. 15-20 napig. Fokozatosan sárgulnak, és mámorító illatot árasztanak a környezetükben. Kora reggel gyűjtik be a virágokat, mivel az éjszaka alatt tartalmazzák a legtöbb illóolajat és legkésőbb 10 óráig el kell juttatni a desztilláláshoz. 

 

Az ylang-ylang megnevezés a Fülöp-szigetekről származik, jelentése " a virágok virága". Napjainkban a legnagyobb mennyiségű olajat inkább Madagaszkár, Réunionról hozzák.

 

A különleges illatú illóolaj antidepresszáns, afrodiziákum, nyugtató hatású. Az álmatlanságnál is használják. Csillapítja a légzést, a vérnyomást.

 

Tisztítja a bőrt, fertőtlenítő, mérsékelten gyulladáscsökkentő, görcsoldó és fájdalomcsillapító.

Mivel a hatása valóban erős, csak kis mennyiségben használják.

Az arómaterápia kihasználja már hosszú ideje azt a tényt, hogy a szaglás az az érzékszervünk, mely a születésünktől végigkísér és a legnagyobb emocionális hatással van ránk. A illat olyan nyomot hagy az emlékezetünkben, mely egész sor emocionális reakciót indít el. Tud jó kedvet előidézni, kellemes emlékeket előhozni, gyógyítani tud. Szabályozza a faggyúmirigyek termelését. A bőrt rugalmassá, hidratáltá teszi, a bőr kinézete űde és fiatalos lesz. Védi a hajszálakat a tengervíz káros hatásától. Támogatja a hajszálak növekedését, a töredezett hajvégek ellenszere.

  • antidepreszáns
  • erősíti az idegrendszert
  • alvási panaszok
  • libido csökkenése
  • fájdalomcsillapító
  • lázcsillapító
  • fertőtlenítő
  • a rovarcsípés után hazsnálható (fertőtlenít és nyugtatja a bőrt)

Felhasználható:

  • arómalámpákba
  • masszázs emulziókba
  • fürdőkbe
  • levegőillatosítókba
  • krémekbe
  • haj-, bőrápoló szerekbe

Ingredients(INCI): Cananga odorata illóolaj 100%
Tartalom: 10 ml
Az illóolaj származása: Fülöpszigetek 

Info
Article No.
2972
Weight
30 g/pcs
Opinions
Be the first to review this product!