NAPOZÁS - BŐRÁPOLÁS- DEXPATHENOL

PANTHENOL – PANTOTÉNSAV

További elnevezése: DEXPANTHENOL, BEPANTHEN, PANTOTHENOL, B5 VITAMIN.

 

Az elnevezése görög eredetű, jelentése pantos = mindenüt.

 

Felfedezése, első alkalmazása:
Az első kísérleti használat a múlt század 50-es éveihez fűződik USA-ban. Klinikai kutatások voltak végezve súlyos égési sebek és sebek gyógyításánál. Dr. Combese és Zuckermann a kutatásaik eredményeit The Journal of Dermatology szakfolyóiratban foglalták össze. Az eredmény azt mutatta ki, hogy a pánciensek, akiket 5%-os pantothenol savval (B5 vitaminnal) kezelték kimagaslóan gyorsabban gyógyultak,mint az ellenőrző csoportban lévő páciensek. Ennek alapján újabb kutatásokra került sor és a panthenol a gyakorlatban lett használva gyógyszerekben és kozmetikai termékekben.

Fiziológiai leírás:
Két formája ismert, D és L. Azonban csak a D (DEXPANTHENOL) teljes mértékben biológiailag aktív. Mindkét fajta kitűnően hidratál. Panthenol hiánya esetében a csökken a nyálkahártya ellenálló képessége, lassabb a hajnövekedés, a bőr kiszáradt, dehidratált. A panthenol mélyen a bőrön rétegein keresztül átjut. Panthenol az egészséges bőr alapvető eleme, csillapítja a ráncok keletkezését és terjedését, gátolja a bőr öregedését. Fontos a bőr vízháztartása számára. Panthenol hiányánál a bőr kiszárad, elveszti rugalmasságát, öregszik.
Nagyon fontos a hajnövekedés és a hajállaga számára. Hiányánál a haj törékeny, elveszíti fényét, formátlan.

Kozmetikai felhasználása:
A kozmetikai termékekben a panthenol a regeneráló, hidratáló és gyulladáscsökkentő hatása végett van. A gyulladáscsökkentő hatása különféle égési seb ápoló ( ez lehet tűz vagy napozás után keletkezett bőr megégetése) termékekben van kihasználva, de idetartozik a fagyási sebek, a por által kiszárított vagy irritált bőr kezelése is. A különféleképpen keletkezett sebek gyógyulását támogatja ( vágási sebek, horzsolások, égési sebek, kipállások, lábszárfekély, stb.) Panthenol a prémium kategóriájú kozmetikai termékek összetevője. Már 1% -os összetételben hatékony ( természetesen, minél több, annál kedvezőbb a hatása)
Pantothenol tartalmú kozmetikai termékek kedveltek az érzékeny és ekcémás bőrű pácienseknél. A regeneráló hatására való tekintettel kiváló az egészséges bőr ápolásához. Panthenol optimalizálja a sejtek anyagcseréjét, ezzel támogatja a bőr fiatal kinézetét, ráncsimító.

A haj 2%-os oldattal való rendszeres ápolása 10%-os hajnövekedést idézhet elő átlagban.

Hol segít?

  • Hidratálja a bőrt ( a bőr rugalmasabb, selymesebb)
  • anti-age és ráncsimító hatású
  • gyulladásokat ( irritálásokat) csillapítja
  • serkenti a sebek gyógyulását, hámképző. 
  • Különféle égési sebekre
  • napozás után, mellette támogatja a pigment képzést a bőr gyorsabban barnul
  • érzékeny és ekcémás bőrre
  • viszkető vagy irritált bőrre
  • zsíros, törékeny és matt hajra

Biztonságos termék: 
Több mint 50 év tapasztalata bizonyítja, hogy sem rövid- sem hosszútávon való használata nem jár mellékhatásokkal. A legtöbb esetben a panthenol természetes forrásokból van nyerve. Nem toxikus és nem irritáló termékként van jellemezve.


Termékeink a lehető legnagyobb mennyiségű panthenolsavat tartalmazák - 11%-ig