Van-e mód elhelyezni követő pixelt:

BŐRPANASZOK

vadkendermag testápoló tejSZÁRAZ, EKCÉMÁS, IRRITÁLT BŐR KEZELÉSE

Miért szárad ki a bőr?
A bőrben lévő lipidok mennyisége csökken, konkrétan a ceramidok hiányoznak ebben az esetben. Ezek hiányozhatnak genetikai okok, szaponátok használata s egyéb okok miatt. A hiányuk csökkenti a bőr védőrétegét s ilyenkor vízveszteség következik be, amely következtében a bőr kiszárad. Az ilyen bőr érzékenyebb és könnyebben megtámadható fertőzésekkel. 

A természetben sok növény van, mely segíthet nekünk a bőr ápolásával. 
Az egyik leghatékonyabb a : 

CANNABIS SATIVA – A VADKENDER.

A kenderolaj a magokból van sajtolva. Nagyon gazdag omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakban. Az olajban a tartalmuk eléri a 80%-ot is. Ezek közül fontosak a linolsav, alfa-linolénsav és a nagyon ritka gamma-linolénsav. Az olajba a sajtolás közben kioldódik a kanabidiol (CBD), mely hatásosan csillapítja a gyulladásokat és bizonyos mértékben fájdalomcsillapító is. Az olaj további értékes elemeket tartalmaz mint a fitoszterolok, vitaminok, antioxidánsok ( a szabad gyökök ellen), nyomelemek. A kendermagok nagy mennyiségű immunoglobulin proteint tartalmaznak, mely serkenti az immunrendszert. A vadkenderolaj komplex hatása a bőrt védi és gyógyítja.

Mikor segítenek a kenderolajat tartalmazó termékek?

- a bőrérzékenységnél
- a bőrpanaszoknál ( ekcémák, pikkelysömör, allergia)
- a száraz bőr esetében
- az égési sebeknél, a napozásnál
- a bőrgyulladásoknál
- belsőleg alkalmazva erősíti a hajszálakat és a köröm állagát
- az immunrendszer serkentésnél
- a fáradt, irritált és allergiás szemkörnyék esetében ( allergia, hosszú munka a számítógép mellett, gépkocsivezetés, poros munkahely, stb...)

Milyen termékekben található meg a vadkendermagolaj ?

Arc- és testápoló krémek és tejekben, arctisztító tejek vagy tonikokban, szemkörnyék ápolóban, fürdő- és masszázsolajokban, samponokban. A termékeknél ki van jelölve az olaj százalékos aránya. 

Az érzékeny bőr ápolásához különösen alkalmas a shea vajat tartalmazó testvaj vagy kenőcs.