Van-e mód elhelyezni követő pixelt:

Blog

03
Nov

csoki

 

 

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL? 

 

A kakaó alapú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol.
A flavanolnak pozitív hatása van:

26
Okt

vitaminokVITAMINOK JOBB A TERMÉSZETES VAGY A MESTERSÉGES?

Általában azt lehet mondani, hogy megfelelőbb a vitaminok hiányát pótolni az étkezés során az élelemből. Kutatások alátámasztják, hogy például a kalciumnál biztonságosabb pótolni a kalciumra gazdag természetes forrásból ( mák, stb.) mint az iparilag előállított pótlásból. 

26
Okt

vitaminokVITAMINOK HOGYAN HATNAK EGYÜTT ÉS KÜLÖN

 

Gyakran szükségesnek érezzük bármilyen oknál fogva is, hogy pótoljuk a vitaminokat, az ásványi anyagokat, a nyomelemeket mesterséges termékekkel. Kapszulákkal, porokkal, tablettákkal, pezsgőtablettákkal.

Hogy a szervezetünk valójában a gyártó által írt mennyiségből mennyit használ fel végül, több feltételtől függ. Természetesen függ hogy milyen úton hogyan és miből nyeri a gyártó a hatóanyagot, a mennyiségtől stb.

De befolyásolja ezt szintén az hogy mit, mikor és mivel együtt fogyasztunk is.

 

 

20
Okt

gombás fertőzésA GOMBÁS FERTŐZÉS HOGYAN VÁLOGATJA ÁLDOZATAIT ?

Érdekesen a 20. század végétől növekedik a gombás fertőzések száma. Miért van ez? Antibiotikumok használata, a bonyolult sebészeti beavatkozások, a rák ellenes kezelés fejlődése. A gombás fertőzések legveszélyesebb formája 

03
Okt

 

szívelégtelenség

AZ IBUPROFÉN GYÓGYSZEREK SZÍVELÉGTELENSÉGET OKOZHATNAK?

A gyógyszerek melyekhez sokan nyúlnak fájdalom- vagy gyulladás csillapítása végett, szívelégtelenséget okozhatnak. Legalábbis ezt mutatja és  erre hívja fel a figyelmünket a THE BRITISH MEDICAL JOURNAL lapjain megjelent tanulmány.

 

A NSAIDs rövidítés alatt rejlő gyógyszerek ( nem szteroid ), melyet milliók használnak, hogy csökkentsék a gyulladást vagy a fájdalmat. Gyakran az ízületi-, a reumatoid arthritisz és hasonló panaszoknál. Mivel ez a korral járó elkerülhetetlen valami, előbb-utóbb mindenki találkozik hasonló tünetekkel és megoldást próbál keresni. 

 

 

21
Szept


szirup, mesterséges édesítőszerSZUKRALÓZ, MESTERSÉGES ÉDESÍTŐ - EGÉSZSÉGES?

A szukralóz, mesterséges édesítőszer. Felfedezése 1976-os évhez kötődik, de napjainkig nem létezik hosszútávú kutatás, mely bebizonyítaná, hogy az emberi szervezet számára biztonságos. Természetes minden vonatkozó hivatalos intézmény jóváhagyta, de valóban így volt ez a DDT-vel s az aszpartámmal is. Használjuk vagy ne használjuk? A cukorbetegség miatt vagy sportolás, esetleg fogyás, illetve testtömeg megtartása érdekében, mindenki számolja a kalóriákat vagy a cukor tartalmat. Nézzük meg a tényeket, s mindenki maga döntse el, hogy fogyaszt-e szukralózt vagy szukralóz tartalmú élelmiszert vagy sem.

MI A SZUKRALÓZ?

18
Szept

gombás fertőzésNÉHÁNY TÉNY A GOMBÁS FERTŐZÉSRŐL - 1.

 

1. HOL JELENHET MEG A FERTŐZÉS?

A fertőzést leggyakrabban a következő helyeken találhatók meg: bőr, haj, arcszőrzet, köröm, nyálkahártya.